Безпечного рівня споживання обробленого м’яса не існує – дослідження
Міжнародна група вчених провела дослідження, в якому виявила, що споживання обробленого м’яса пов’язане з підвищеним ризиком розвитку діабету 2 типу, ішемічної хвороби серця та раку товстої кишки. Учені вивчали зв’язок між споживанням обробленого м’яса, солодких газованих напоїв і трансжирів з ризиком виникнення серйозних хронічних хвороб. Виявлено, що навіть невелике споживання обробленого м’яса може призвести до збільшення ризиків здоров’я. Наприклад, один хот-дог на день може підвищити ризик діабету на 11% і раку товстої кишки на 7%. Дослідження показало, що обмеження споживання цих продуктів може допомогти у запобіганні хворобам. Автори статті закликають обмежити вживання обробленого м’яса та інших шкідливих продуктів для збереження здоров’я.