Ультраоброблені продукти стали причиною понад 124 тис. смертей у США
Дослідження, опубліковане в American Journal of Preventive Medicine, показало, що споживання ультраоброблених продуктів харчування (UPF) призвело до понад 124 тисяч передчасних смертей у США протягом 2017-2018 років. Ультраоброблені продукти містять шкідливі інгредієнти, такі як консерванти, емульгатори, підсолоджувачі та додані жири. Серед таких продуктів – солодкі напої, шоколад, піца, гамбургери та курячі нагетси. Інші країни також постраждали від високого споживання UPF, зокрема Бразилія, Велика Британія, Мексика, Канада, Австралія, Колумбія та Чилі. Науковці закликають звернути увагу на проблему неправильного харчування, яка призводить до збільшення смертності від неінфекційних захворювань. Щоб вирішити цю проблему, необхідно не лише інформувати споживачів, але й змінювати середовище, що сприяє вибору здорових продуктів.